Aktualnosti

Paška sirana, Paški sir, certifikati...
Paškinjice dobile nagradu za najbolji dizajn

Paška sirana ovjenčala se još jednom lijepom nagradom. Paškinjice, čokoladne praline s paškim sirom dobile su nagradu za najbolji dizajn ambalaže u kategoriji ambalaža hrvatskog proizvoda.

U sklopu festivala ambalaže, FEST.A CROPAK 2015., koji se 14. i 15. svibnja održao u hotelu Westin u Zagrebu, dodijeljene su nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK 2015 i za najbolju ambalažu na tržištu regije REGPAK 2015.

Natječaj CROPAK je osmišljen s ciljem isticanja značaja i koristi ambalaže kao važnog sredstva zaštite, promocije i identifikacije proizvoda te motiviranja proizvođača i korisnika ambalaže na proširenje tehničkih, tehnoloških i kvalitativnih granica u promišljanju ambalaže, neodvojivog dijela proizvoda. Natječajem se ujedno želi naglasiti nužnost kvalitativnih pomaka u promišljanju vizualnog identiteta ambalaže, grafičkog i industrijskog dizajna, ekoloških svojstava ambalaže te cjelovitog doprinosa zaštiti okoliša s aspekta gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom.

Paškinjice, čokoladne praline

Hrvatsku nagradu za najbolju ambalažu CROPAK utemeljili su 2004. godine Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT, stručni časopis “Ambalaža” i tvrtka Tectus d.o.o., Zagreb.

„Izuzetno nam je drago da smo osvojili ovu lijepu nagradu pogotovo zato što su Paškinjice jedan novitet u našem poslovanju nastao u kreativnom zanosu . Ideja je bila da ovaj proizvod bude svojevrsni suvenir s otoka Paga i ova prelijepa kutijica zaista je predivan poklon za odnijeti kući s ljetovanja, ali i idealno ako nekome želite pokloniti nešto posebno i unikatno.
Ova nagrada je dokaz da je naš projekt uspio i svi smo zaista sretni i ponosni pogotovo kad uzmete u obzir da je konkurencija bila zaista velika i činile su je napoznatije hrvatske tvrtke koje ulažu puno u ambalažu i marketing.“

Paškinjice su rad dizajnerice Indire Filipović iz tvrtke Grafokor d.o.o, a svi dobitnici nagrade CROPAK stječu pravo na sudjelovanje na međunarodnom natječaju za nagradu World Star kojeg veće više od 50 godina dodjeljuje svjetska organizacija za ambalažu WPO.

18.08.2015.